Tviks je ukusna poslastica napravljena po uzoru na dobro poznatu čokoladicu. Lako se priprema i garantujem da će se naći na listi vaših omiljenih slatkiša.
Recept za tviks je jednostavan i brz. Dovoljno je ispeći biskvit, nakon što se ohladi premazati ga slojem karamel mase, a zatim slojem otopljene čokolade. Jednostavna, a ukusna poslastica koja izgleda efektno i koja će impresionirati sve koji probaju.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 110 g brašna
- 90 g šećera
- 250 g karamela
- 2 pločice čokolade
- 6 kašika nezaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca i belanca umutite u čvrstu penu. Postepeno dodajte šećer, a zatim i žumanca. Na kraju dodajte prosejano brašno i mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Pripremljeno testo stavite u kalup veličine 22 × 10 cm. Stavite testo u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 35 minuta. Posle pečenja ostavite da se ohladi.
Istopite karamele na pari uz dodatak 3 kašike kondenzovanog mleka. Rastopljene karamele premažite po biskvitu, a zatim stavite u frižider na oko sat vremena da se stegne.
Istopite čokoladu na pari uz dodatak 3 kašike kondenzovanog mleka (po potrebi dodajte još). Premažite čokoladnu glazuru preko karamel smese.Vratite u frižider na oko sat vremena dok se čokolada potpuno ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem