Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TVIKS KOLAČ: Spoj čokolade, karamele i mekanog patišpanja oduševiće sve ljubitelje poznatog slatkiša (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Jedan mali komad tviks kolača savršeno će zadovoljiti želju za slatkim.

 twix kolač.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Przepiski

Tviks je ukusna poslastica napravljena po uzoru na dobro poznatu čokoladicu. Lako se priprema i garantujem da će se naći na listi vaših omiljenih slatkiša.

Recept za tviks je jednostavan i brz. Dovoljno je ispeći biskvit, nakon što se ohladi premazati ga slojem karamel mase, a zatim slojem otopljene čokolade. Jednostavna, a ukusna poslastica koja izgleda efektno i koja će impresionirati sve koji probaju.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 110 g brašna
  • 90 g šećera
  • 250 g karamela
  • 2 pločice čokolade
  • 6 kašika nezaslađenog kondenzovanog mleka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i belanca umutite u čvrstu penu. Postepeno dodajte šećer, a zatim i žumanca. Na kraju dodajte prosejano brašno i mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Pripremljeno testo stavite u kalup veličine 22 × 10 cm. Stavite testo u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 35 minuta. Posle pečenja ostavite da se ohladi.

Istopite karamele na pari uz dodatak 3 kašike kondenzovanog mleka. Rastopljene karamele premažite po biskvitu, a zatim stavite u frižider na oko sat vremena da se stegne.

Istopite čokoladu na pari uz dodatak 3 kašike kondenzovanog mleka (po potrebi dodajte još). Premažite čokoladnu glazuru preko karamel smese.Vratite u frižider na oko sat vremena dok se čokolada potpuno ne stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti