Plavi keks kolač sa jafom je još jedan predlog za ukusnu i brzu poslasticu bez pečenja koju ćete pripremiti za nekoliko trenutaka. Kolač izgleda lepo i ima odličan ukus. Savršen kao desert za popodnevnu kafu ili za neku proslavu.
Recept za plavi jafa kolač je jednostavan, brz i ne zahteva komplikovane sastojke. Verovatno ćete većinu njih naći u vašoj kuhinji, a ostatak u bilo kojoj prodavnici.
Sastojci:
- 24 petit ber keksa
- 2 kašike čokoladnog krema
- 2 pudinga
- 600 ml mleka
- 120 g putera
- 70 g šećera
- 9 komada jafa keksa
- 1 plavi žele
- 400 ml vode
Priprema:
U loncu prokuvajte 400 ml mleka sa šećerom. Praške za puding rastvorite u preostalih 200 ml mleka. Izmešan puding sipajte u ključalo mleko i celu smesu intenzivno mešajte dok se masa ne zgusne. Gotov puding prekrijte prozirnom folijom tako da folija dodirne površinu mase i ostavite da se ohladi.
Kalup obložite papirom za pečenje. Zatim stavite kekse na dno. Premažite čokoladni krem preko keksa i prekrijte drugim slojem keksa.
Mekani puter izmiksajte na najvećoj brzini miksera dok ne postane penast. Zatim postepeno dodajte ohlađen puding i mešajte dok se ne sjedini. Stavite fil na tortu, izjednačite i na vrh stavite jafu. Stavite u frižider na 1 sat. Plavi žele rastvoriti u 400 ml vode i ostaviti da se ohladi. Sipajte žele na tortu i vratite u frižider, najbolje preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus