Lagani kolač od kukuruznih pahuljica je jednostavan porodični desert koji se pravi od jeftinih sastojaka. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk brauni, brzi kolač sa kafom i čokoladom. Kupite sirovo testo i razvucite ga a potom samo dodajte ostale bitne sastojke. Evo kako da napravite lagani kolač od kukuruznih pahuljica!
Sastojci:
- 320 g gotovog prhkog testa
- obično brašno, za posuti
- 50 g putera
- 125 g meda
- 25 g svetlo braon mekog šećera
- 100 g kukuruznih pahuljica
- 125 g džema od jagoda ili malina
- sladoled od vanile za serviranje
Recept za lagani kolač od kukuruznih pahuljica
Zagrejte rernu
Za lagani kolač od kukuruznih pahuljica zagrejte rernu na 180C. Odmotajte gotovo testo i nakratko ga razvucite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude dovoljno veliko da stane u pleh za torte. Oklagijom podignite testo preko pleha, a zatim pritisnite u uglove i stranice tako da višak testa visi preko oboda. Testo pecite 25 minuta u rerni. Nakon toga ga izvadite iz rerne.
Napravite preliv i umešajte kukuruzne pahuljice
Zagrejte puter, med i šećer u malom tiganju sa prstohvatom soli, često mešajući, dok se ne istopi i ne postane glatko. Umešajte kukuruzne pahuljice u mešavinu putera.
Popunite testo i pecite
Kašikom sipajte džem od malina u ispečeno testo, pa poravnajte površinu. Prebacite mešavinu kukuruznih pahuljica preko džema i lagano pritisnite dok ceo džem ne bude prekriven slojem smese. Vratite tortu u rernu i pecite još 5 minuta dok kukuruzne pahuljice ne postanu zlatne boje. Ostavite da se ohladi dok ne bude toplo pre nego što ga isečete i poslužite sa kuglom sladoleda. Uživajte u laganom kolaču od kukuruznih pahuljica.
Pročitajte kako se pravi lagani recept za čokoladnu poslasticu sa kafom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus