Lagani kolač od kukuruznih pahuljica je jednostavan porodični desert koji se pravi od jeftinih sastojaka. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk brauni, brzi kolač sa kafom i čokoladom. Kupite sirovo testo i razvucite ga a potom samo dodajte ostale bitne sastojke. Evo kako da napravite lagani kolač od kukuruznih pahuljica!

Sastojci:

  • 320 g gotovog prhkog testa
  • obično brašno, za posuti
  • 50 g putera
  • 125 g meda
  • 25 g svetlo braon mekog šećera
  • 100 g kukuruznih pahuljica
  • 125 g džema od jagoda ili malina
  • sladoled od vanile za serviranje

Recept za lagani kolač od kukuruznih pahuljica

13:45
Korak 1

Zagrejte rernu

Za lagani kolač od kukuruznih pahuljica zagrejte rernu na 180C. Odmotajte gotovo testo i nakratko ga razvucite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude dovoljno veliko da stane u pleh za torte. Oklagijom podignite testo preko pleha, a zatim pritisnite u uglove i stranice tako da višak testa visi preko oboda. Testo pecite 25 minuta u rerni. Nakon toga ga izvadite iz rerne.

13:51
Korak 2

Napravite preliv i umešajte kukuruzne pahuljice

Zagrejte puter, med i šećer u malom tiganju sa prstohvatom soli, često mešajući, dok se ne istopi i ne postane glatko. Umešajte kukuruzne pahuljice u mešavinu putera.

13:52
Korak 3

Popunite testo i pecite

Kašikom sipajte džem od malina u ispečeno testo, pa poravnajte površinu. Prebacite mešavinu kukuruznih pahuljica preko džema i lagano pritisnite dok ceo džem ne bude prekriven slojem smese. Vratite tortu u rernu i pecite još 5 minuta dok kukuruzne pahuljice ne postanu zlatne boje. Ostavite da se ohladi dok ne bude toplo pre nego što ga isečete i poslužite sa kuglom sladoleda. Uživajte u laganom kolaču od kukuruznih pahuljica

Pročitajte kako se pravi lagani recept za čokoladnu poslasticu sa kafom

BONUS VIDEO

Kolač sa nutelom Instagram/Fitwaffle Kitchen

StvarUkusa/L.S.