Sastojci:
- 150 g brašna.
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 1/2 kašičica cimeta
- 150 g smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 120 g otopljenog putera
- 2 umućena jajeta
- 500 g šljiva isečenih na debele kriške. Ostavite kožu.
Recept za lagani letnji kolač sa šljivama:
Za kolač sa šljivama pomešajte sve suve sastojke. Pomešajte jaja, puter i vanilin šećer i dodajte u brašno, mešajući sve dok se sve suvo ne sjedini. Sipajte u pleh, izravnajte površinu i odozgo poređajte kriške šljiva. Odozgo pospite cimetom i šećerom. Pecite na 180 stepeni dok se stranica ne odvoji od pleha, oko 50 minuta. Izvadite iz rerne, nasecite i uživajte.
Patišpanj za ovaj kolač možete da prekrijete bilo kojim voćem, ali s obzirom da je sezona šljiva, treba da je iskoristite. Ukoliko volite šljive, možda ćete želeti da napravite i aromatične i pikantne šljive u tegli.
Pročitajte i kako se pravi slatko od šljiva sa orasima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem