Nema ko ne voli mekane i mirisne mafine. Ovaj praktičan i ukusan slatkiš sprema se brzo i lako, a ovaj recept je toliko jednostavan da mogu bez greške da ih naprave i početnici u kuhinjii.

Očas posla pripremite posluženje za iznenadne goste, ili jednostavno proredite sebi uživanje uz popodnevnu kafu. 

Sastojci:

  • 15 biskvita
  • 130 g brašna
  • 100 g šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 240 ml mleka
  • pola kašičice soli
  • 100 g maslaca

Priprema:

Prvo uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veći blender ubacite jaje, rastopljeni maslac, pa sipajte mleko. Izmikasjte da dobijete smesu nalik na pire, a potom dodajte izlomljene biskvite, i sve još jednom izmiksujte na najjačoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i so, ponovo sve izmutite veoma kratko, tek da se sve lepo izmeša. Silikonske kalupe za mafine premažite sa malo maslaca ili ulja, pa u svaki ulijte testo, malo više od pola kalupa. Pecite u rerni oko 15 minuta dok ne dobiju rumenu koricu, a kada se ohlade izvadite ih i služite. Po želji ih pospite sa malo šećera u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa