Nema ništa lepše nego kada jutro započnete svežim mekanim pecivom, a još kada ste ga sami napravili zadovoljstvo je dvostruko. Pletenica od lisnatog testa sa čokoladom pravi se veoma lako, a biće gotova za malo više od pola sata.

Savršeno hrskava i puna fila koji curi, oduševiće i najveće izbirljivce. Umesto čokolade možete da je filujte i sa domaćim džemom od kajsija, malina ili bilo kojim drugim punjenjem koje volite.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 300 g čokoladnog namaza
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Na pobrašnavljenoj podlozi razvucite lisnato testo, pa ga podelite na dva dela. Svaki od njih u jednom uglu premažite sa polovinom čokoladnog krema, pa zamotajte. Presecite na pola po dužini, a zatim zapletite ivice tako da dobijete izgled pletenice. Postupak ponovite i sa drugom polovonim. Pletenice prebacite u pleh obložen pek papirom, razmutite jaje i premažite ih odozgo. Pecite oko 20 minuta dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu. Ostavite da se malo prohlade pre služenja, a možete ih posuti šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa