Nema ništa lepše nego kada jutro započnete svežim mekanim pecivom, a još kada ste ga sami napravili zadovoljstvo je dvostruko. Pletenica od lisnatog testa sa čokoladom pravi se veoma lako, a biće gotova za malo više od pola sata.
Savršeno hrskava i puna fila koji curi, oduševiće i najveće izbirljivce. Umesto čokolade možete da je filujte i sa domaćim džemom od kajsija, malina ili bilo kojim drugim punjenjem koje volite.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g čokoladnog namaza
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Na pobrašnavljenoj podlozi razvucite lisnato testo, pa ga podelite na dva dela. Svaki od njih u jednom uglu premažite sa polovinom čokoladnog krema, pa zamotajte. Presecite na pola po dužini, a zatim zapletite ivice tako da dobijete izgled pletenice. Postupak ponovite i sa drugom polovonim. Pletenice prebacite u pleh obložen pek papirom, razmutite jaje i premažite ih odozgo. Pecite oko 20 minuta dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu. Ostavite da se malo prohlade pre služenja, a možete ih posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus