Mafini su popularno pecivo koje možete da spremate slane ili slatke. Sve zavisi od vašeg ukusa, a odličan su predlog i za doručak, večeru, slatkiš u toku dana... Predlažemo vam da probate i mafine od omiljene jesenje namirnice, a to je bundeva. Kada joj dodate i jabuke, kao i aromatične začine, napravićete najukusnije mafine do sada.
Sastojci:
- 4 kriške bundeve
- 2 jabuke
- 400 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 8 kašika šećera
- 1/2 kesice sode bikarbone
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 200 ml vode
- 2 kašike kokosovog brašna
- 1 kašika mlevenih oraha
Recept za mafine sa bundevom i jabukama:
Oljuštite bundevu i jabuku, pa ih izrendajte. Pomešajte u nekoj posudi pa dodajte šećer i vanilin šećer, a zatim i seckane orahe, kao i brašno od kokosa. Sve sastojke za mafine promešajte, pa dodajte i obično brašno. Sipajte vodu, ulje, cimet, muskantni oraščić i sodu bikarbonu. Sve promešajte, a ako je smesa previše tečna, dodajte još malo brašna. Premažite kalup za mafine uljem, sipajte smesu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30 minuta. Gotove mafine prekrijte krpom i ostavite da odstoje oko 15 minuta pre služenja.
Pročitajte i ovo: Mafini sa bananama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem