Mafini su popularno pecivo koje možete da spremate slane ili slatke. Sve zavisi od vašeg ukusa, a odličan su predlog i za doručak, večeru, slatkiš u toku dana... Predlažemo vam da probate i mafine od omiljene jesenje namirnice, a to je bundeva. Kada joj dodate i jabuke, kao i aromatične začine, napravićete najukusnije mafine do sada.
Sastojci:
- 4 kriške bundeve
- 2 jabuke
- 400 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 8 kašika šećera
- 1/2 kesice sode bikarbone
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 200 ml vode
- 2 kašike kokosovog brašna
- 1 kašika mlevenih oraha
Recept za mafine sa bundevom i jabukama:
Oljuštite bundevu i jabuku, pa ih izrendajte. Pomešajte u nekoj posudi pa dodajte šećer i vanilin šećer, a zatim i seckane orahe, kao i brašno od kokosa. Sve sastojke za mafine promešajte, pa dodajte i obično brašno. Sipajte vodu, ulje, cimet, muskantni oraščić i sodu bikarbonu. Sve promešajte, a ako je smesa previše tečna, dodajte još malo brašna. Premažite kalup za mafine uljem, sipajte smesu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30 minuta. Gotove mafine prekrijte krpom i ostavite da odstoje oko 15 minuta pre služenja.
Pročitajte i ovo: Mafini sa bananama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jagnjeći kotleti sa belim lukom
Najukusnija torta od maka sa filom od limuna
Sočni lava kolač sa belom čokoladom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom