Mafini su popularno pecivo koje možete da spremate slane ili slatke. Sve zavisi od vašeg ukusa, a odličan su predlog i za doručak, večeru, slatkiš u toku dana... Predlažemo vam da probate i mafine od omiljene jesenje namirnice, a to je bundeva. Kada joj dodate i jabuke, kao i aromatične začine, napravićete najukusnije mafine do sada. 

Takođe, pročitajte kako lako da operete kalup za mafine.

Sastojci:

  • 4 kriške bundeve
  • 2 jabuke
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 8 kašika šećera
  • 1/2 kesice sode bikarbone
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šoljica ulja
  • 200 ml vode
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 1 kašika mlevenih oraha

Recept za mafine sa bundevom i jabukama:

Oljuštite bundevu i jabuku, pa ih izrendajte. Pomešajte u nekoj posudi pa dodajte šećer i vanilin šećer, a zatim i seckane orahe, kao i brašno od kokosa. Sve sastojke za mafine promešajte, pa dodajte i obično brašno. Sipajte vodu, ulje, cimet, muskantni oraščić i sodu bikarbonu. Sve promešajte, a ako je smesa previše tečna, dodajte još malo brašna. Premažite kalup za mafine uljem, sipajte smesu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30 minuta. Gotove mafine prekrijte krpom i ostavite da odstoje oko 15 minuta pre služenja.

Pročitajte i ovo: Mafini sa bananama

BONUS VIDEO: 

Zdravi mafini TikTok/themodernnonna

Izvor: StvarUkusa