Ako ne znate šta biste pripremali kada imate neko slavlje, onda je ovo pravi izbor. Torta koja liči na lubenicu, a ima ukus maline će vas oduševiti na prvi zalogaj. Kada isečete parčiće možete da stavite štapić za ražnjić i da služite kao kolače. Zanimljiva i jedinstvena postaće aposlutni hit na svakoj zabavi. 

Sastojci:

Za koru:

  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 4 kašike hladnog mleka
  • 250 g brašna
  • zelena boja za kolače

Za beli fil:

  • 1 šolja slatke pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 krem sir

Za voćni fil:

  • 200 g zamrznutih malina 
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 šoljice vode (za želatin)
  • želatin

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za koru, dok se ne dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke, pa dodajte zelenu boju za kolače. Testo razvucite i stavite u okrugli pleh, izbockajte dno testa viljuškom kako se ne bi nadiglo i puklo tokom pečenja. Pecite nekih 20 minuta na 200°C, pa je ostavite da se skroz ohladi.

Slatku pavlaku umutite mikserom, pa dodajte šećer i vanilin šećer, a zatim i krem sir. Preko kore staviti jednu činiju okrenutu ka dole koja je manjeg prečnika od pleha u kome je kora, a zatim beli fil izliti okolo i tako ostavite u frižideru jedno sat vremena dok se lepo ne stegne.

Skuvajte maline, šećer u prahu i vanil šećer, zatim dodajte želatin koji je prethodno nabubrio u vodi i ostavite da se prohladi, ali ne skroz da se ne bi skroz učvrstio. Izvaditi koru iz frižidera, izvucite činiju koja je bila u središnjem delu tarta i nalijte voćni fil tamo gde je činija bila. Sve staviti u frižider da se lepo stegne na sat vremena i spremno je za degustaciju.

Recept poslala Tijana Stamenković