Ako ne znate šta biste pripremali kada imate neko slavlje, onda je ovo pravi izbor. Torta koja liči na lubenicu, a ima ukus maline će vas oduševiti na prvi zalogaj. Kada isečete parčiće možete da stavite štapić za ražnjić i da služite kao kolače. Zanimljiva i jedinstvena postaće aposlutni hit na svakoj zabavi.
Sastojci:
Za koru:
- 60 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- 4 kašike hladnog mleka
- 250 g brašna
- zelena boja za kolače
Za beli fil:
- 1 šolja slatke pavlake
- 60 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 krem sir
Za voćni fil:
- 200 g zamrznutih malina
- 60 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 šoljice vode (za želatin)
- želatin
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za koru, dok se ne dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke, pa dodajte zelenu boju za kolače. Testo razvucite i stavite u okrugli pleh, izbockajte dno testa viljuškom kako se ne bi nadiglo i puklo tokom pečenja. Pecite nekih 20 minuta na 200°C, pa je ostavite da se skroz ohladi.
Slatku pavlaku umutite mikserom, pa dodajte šećer i vanilin šećer, a zatim i krem sir. Preko kore staviti jednu činiju okrenutu ka dole koja je manjeg prečnika od pleha u kome je kora, a zatim beli fil izliti okolo i tako ostavite u frižideru jedno sat vremena dok se lepo ne stegne.
Skuvajte maline, šećer u prahu i vanil šećer, zatim dodajte želatin koji je prethodno nabubrio u vodi i ostavite da se prohladi, ali ne skroz da se ne bi skroz učvrstio. Izvaditi koru iz frižidera, izvucite činiju koja je bila u središnjem delu tarta i nalijte voćni fil tamo gde je činija bila. Sve staviti u frižider da se lepo stegne na sat vremena i spremno je za degustaciju.
Recept poslala Tijana Stamenković
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu