Sastojci:
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 1 šolja jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mleka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
Sirup:
- 500 g šećera
- sok od jednog limuna
- 500 ml vode
Kako se pravi baklava bez kora:
Baklava bez kora ima identičan ukus kao i tradicionalna baklava, ali se mnogo brže i lakše sprema i dosta je jeftinija.
Sve sastojke pomešajte u jednoj posudi i dobro sjedinite. Izlijte u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice.
Sirup: Šećer razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta. Ako nalivate baklavu sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za badnjaču - posna pogača za Badnje veče
Posni prebranac za Badnje veče
Kuglice sa keksom, kikirikijem i čokoladom