Sastojci:

  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice mleka
  • 3 šoljice brašna
  • 3 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo

Sirup:

  • 500 g šećera
  • sok od jednog limuna
  • 500 ml vode

Kako se pravi baklava bez kora:

Baklava bez kora ima identičan ukus kao i tradicionalna baklava, ali se mnogo brže i lakše sprema i dosta je jeftinija.

Sve sastojke pomešajte u jednoj posudi i dobro sjedinite. Izlijte u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice.

Sirup: Šećer razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta. Ako nalivate baklavu sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Bonus video

Instagram/turkuazkitchen Jednostavne baklave u par koraka