1. Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrejati, pa razmutiti kvasac. U posudu za mešenje sipati brašno, dodati šećer, so, kvasac, ostatak vode i ulje. Umesiti varjačom testo i ostaviti ga da naraste oko 45 minuta na toplom.
2. Na pleh staviti papir za pečenje. Istresti testo na pleh, namašćenim rukama ga razvući i ostaviti da raste još 20 minuta.
3. Za to vreme naseckati masline i iseći luk na kriške. Izgnječiti beli luk, dodati ga u činijicu sa maslnovim uljem i u to dodati i ruzmarin.
4. U testo utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smesom od ulja, belog luka i ruzmarina. Poprskati krupnom morskom solju.
5. Staviti u zagrejanu rernu i peći 15 do 20 minuta na 210 stepeni.
Pročitajte tekst: Italijanska kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus