1. Obe vrste brašna pomešati sa kašicicom soli, jajima, uljem i oko 5 kašika vode, da se dobije elastično testo. Uvijeno u foliju ostaviti da miruje oko 15 minuta.
2. Oprati sremuš i tako mokrog ga ubaciti u šerpu i kuvati 2 minuta, da splasne. Izvaditi sremuš i iseći ga na krupno. Iseckati luk i ispržiti ga na kašiki putera. Pomešati 200 g rikote sa 4 kašike slatke pavlake, pa umešati luk i sremuš. Posoliti, pobiberiti i dodati muskatni oraščić.
3. Razviti testo da bude debelo oko 2 mm i iseći ga na 12 pravougaonika. Na svaki staviti malo punjenja, pa preklopiti i ivice pritisnuti viljuškom (treba da ispadnu kvadratnog oblika). Kuvati u dosta posoljene kipuće vode oko 5 minuta. Procediti i propržiti na 2 kašike maslaca. Pobiberiti. Ostatak rikote i slatke pavlake prokuvati i preliti preko paste. Po želji ukrasiti sremušem i parmezanom.
Pasta punjena sremušem
Sremuš je osim što je zdrav mnogo aromatičniji od spanaća. To ove raviole čini posebnim.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus