1. Skuvati taljatele prema uputstvu s pakovanja u puno slane vode. Oštrim nožićem iseći lososa na tanke tračice. Oprati, posušiti i iseckati mirođiju. Dobro oprati limun, ili ga prebrisati vatom natopljenom u rakiji. Izrendati koru limuna na najsitnijoj rendi.
2. Za lososos podgrejati u širokom tiganju biljnu pavlaku, malo soli i bibera. Dodati koru od limuna i krčkati 3 minuta. Dodati tračice lososa i krčkati još nekoliko minuta.
3. Procediti pastu i ohladiti je pod mlazom vode sa česme. Pomeš ati mirođiju s rezancima i onda dodati lososos. Izmešati sve sastojke i servirati u toplim tanjirima. Ukrasiti jelo svežim peršunom.
SUPERSAVET
Ako volite više sosa u vašoj pasti, a ne preferirate baš višak kalorija, predlažemo vam sledeće: kada skuvate sos, dodajte mu oko 150 ml vode od kuvanja špageta i prokuvajte. Voda će povećati količinu sosa, ali ga neće razrediti – u njoj se nalazi dosta „gustina„ od špageta.
Pogledajte tekst: Ne bacajte vodu od paste
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus