Nema ništa lepše nego kada ujutru zamiriše domaći hleb ili lepinje. Ako volite da jedete proizvode od testa, a sigurni smo da ne možete da im odolite, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Napravite mini lepinje koje možete da služite za doručak ili večeru. Brzo i lako se prave, a super je što možete da ih služite i kada su neke proslave, jer možete da napravite mini sendviče. 

Sastojci:

  • 10 g suvog kvasca
  • 1 ravna kašika šećera 
  • 200 ml mleka 
  • 200 ml vode 
  • 80 ml ulja 
  • 1 kašičica soli 
  • 600 g brašna

Recept za mini lepinje:

18:29
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte toplu vodu i mleko, pa dodajte šećer i kvasac. Ostavite da se aktivira 10 minuta, pa sipajte ulje, so i prosejano brašno. Umesite mekano testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih 30 minuta. 

18:30
Korak 2

Napravite mini lepinje

Testo razvucite, pa manjom čašom vadite oblike, pa opet premesite testo i tako radite dok ne potrošite sve. Pokrijte i ostavite da lepinje odstoje nekih 10 minuta. 

18:30
Korak 3

Pecite mini lepinje 

Pecite mini lepinje u suvom tiganju, pa ih premažite maslinovim uljem koje ste pomešali sa secknaim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Domaće lepinje za burgere

BONUS VIDEO: 

YouTube/table diary  Hleb punjen sirom

(StvarUkusa/S.B.)