Nema ništa lepše nego kada ujutru zamiriše domaći hleb ili lepinje. Ako volite da jedete proizvode od testa, a sigurni smo da ne možete da im odolite, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Napravite mini lepinje koje možete da služite za doručak ili večeru. Brzo i lako se prave, a super je što možete da ih služite i kada su neke proslave, jer možete da napravite mini sendviče.
Sastojci:
- 10 g suvog kvasca
- 1 ravna kašika šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 80 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
Recept za mini lepinje:
Umesite testo
U posudi pomešajte toplu vodu i mleko, pa dodajte šećer i kvasac. Ostavite da se aktivira 10 minuta, pa sipajte ulje, so i prosejano brašno. Umesite mekano testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih 30 minuta.
Napravite mini lepinje
Testo razvucite, pa manjom čašom vadite oblike, pa opet premesite testo i tako radite dok ne potrošite sve. Pokrijte i ostavite da lepinje odstoje nekih 10 minuta.
Pecite mini lepinje
Pecite mini lepinje u suvom tiganju, pa ih premažite maslinovim uljem koje ste pomešali sa secknaim peršunom.
Pročitajte i ovo: Domaće lepinje za burgere
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem