Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa, odmrznutog
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 3 kašičice naseckanog crnog luka
  • 280 g pečene crvene paprike, isečene na 24 komada
  • 230 g feta sira, isečenog na 24 kocke
  • 1 kašika svežih listova majčine dušice, i još za serviranje
  • so i biber po ukusu
  • korica od 1 limuna
  • 2 kašike čili ulja

Recept za feta zalogajčiće:

Za ovo predjelo zagrejte rernu na 220°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte listove lisnatog testa. Nožem ga isecite na 24 kvadrata. Podmažite kalup za mini mafine uljem. Nežno pritisnite svaki kvadrat lisnatog testa u pripremljene kalupe, tako da pecivo malo viri iz kalupa .

Svaki kvadrat napunite paradajz sosom, crnim lukom, pečenom paprikom, kockom fete i sa malo majčine dušice. Začinite solju i biberom. Pecite feta zalogaje oko 20 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje jelkice sa krem sirom.

Pročitajte kako se prave tri vrste kanapea za slave i praznike

BONUS VIDEO

TikTok/chefantonis Recept za punjeni avokado

StvarUkusa