Sastojci:
- 500 g lisnatog testa, odmrznutog
- 2 kašike paradajz sosa
- 3 kašičice naseckanog crnog luka
- 280 g pečene crvene paprike, isečene na 24 komada
- 230 g feta sira, isečenog na 24 kocke
- 1 kašika svežih listova majčine dušice, i još za serviranje
- so i biber po ukusu
- korica od 1 limuna
- 2 kašike čili ulja
Recept za feta zalogajčiće:
Za ovo predjelo zagrejte rernu na 220°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte listove lisnatog testa. Nožem ga isecite na 24 kvadrata. Podmažite kalup za mini mafine uljem. Nežno pritisnite svaki kvadrat lisnatog testa u pripremljene kalupe, tako da pecivo malo viri iz kalupa .
Svaki kvadrat napunite paradajz sosom, crnim lukom, pečenom paprikom, kockom fete i sa malo majčine dušice. Začinite solju i biberom. Pecite feta zalogaje oko 20 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje jelkice sa krem sirom.
Pročitajte kako se prave tri vrste kanapea za slave i praznike
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata
Lav obožava burgere, Bik ne može da odoli hrskavom hlebu, a šta je omiljeno vašem horoskopskom znaku?