Pite su jednostavne za pripremu, a recepata za njih nikad dosta. Ako volite da ih jedete naš predlog je ova sa hrskavim lisnatim testom i bogatim punjenjem.U nju ide šunka/salama po vašem izboru, dve vrste sira (možete da korstite i isti ako vam je lakše), kao i povrće. Brzo se priprema, a peče se svega 20 minuta, tako da je odlična kada vam se najave gosti, ali i kao slavsko ili praznično predjelo.
- Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 1 kašika ulja
- italijanski začin
- 150 g tvrdog sira (rendani)
- 100 g šunke/salame
- 100 g tvrdog sira (kriške)
- 1 paprika
- 50 g maslina
- 1 jaje
Priprema:
Polovinu lisnatog testa premažite uljem (po dužini). Premazani deo pospite italijanskim začinom, rendanim sirom, pa poređajte salamu/šunku. Preko poređajte kriške sira i seckanu papriku i masline. Drugi deo testa izbockajte slamčicom (vidi sliku). Urolajte, lepo zatvorite krajeve, pa višak testa isecite. Stavite na pleh obložen pek papirom i premažite jajetom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa