Pite su jednostavne za pripremu, a recepata za njih nikad dosta. Ako volite da ih jedete naš predlog je ova sa hrskavim lisnatim testom i bogatim punjenjem.U nju ide šunka/salama po vašem izboru, dve vrste sira (možete da korstite i isti ako vam je lakše), kao i povrće. Brzo se priprema, a peče se svega 20 minuta, tako da je odlična kada vam se najave gosti, ali i kao slavsko ili praznično predjelo. 

  • Sastojci:
  • 600 g lisnatog testa 
  • 1 kašika ulja 
  • italijanski začin 
  • 150 g tvrdog sira (rendani)
  • 100 g šunke/salame 
  • 100 g tvrdog sira (kriške)
  • 1 paprika 
  • 50 g maslina 
  • 1 jaje

Priprema:
Polovinu lisnatog testa premažite uljem (po dužini). Premazani deo pospite italijanskim začinom, rendanim sirom, pa poređajte salamu/šunku. Preko poređajte kriške sira i seckanu papriku i masline. Drugi deo testa izbockajte slamčicom (vidi sliku). Urolajte, lepo zatvorite krajeve, pa višak testa isecite. Stavite na pleh obložen pek papirom i premažite jajetom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Kako se pravi pita
Printscreen/YT/Appetizing.tv-Baking Recipes 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE