Omlet na japanski način pravi se sa soja sosom i povrćem, poput crvene paprike, mladog luka i karfiola. Možda ćete želeti da napravite i omlet sa sirom, šunkom i pečurkama - savršen predlog za doručak ili večeru. Ipak, ako želite da malo da eksperimentišete evo kako se pravi omlet u japanskom stilu:

Sastojci:

  • 2 srednja jajeta
  • 1 kašičica soja sosa
  • ½ kašičice vorčestir sosa
  • 1 crvena ljuta papričica, isečena
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • 80 g tanko isečenog karfiola
  • 60 g spanaća, seckanog
  • ½ kašike kukuruznog brašna
  • Sok od ½ limete
  • 50 g krastavaca, prepolovljenog, očišćenog od semena i tanko isečenog
  • Ulje

Recept za omlet u japanskom stilu

10:01
Korak 1

Umutite jaja

Za omlet na japanski način viljuškom grubo umutite jaja, soja sos i vorčester sos, potom dodajte većinu ljute papričice i mladog luka, karfiol, spanać i kukuruzno brašno, pa promešajte.

10:04
Korak 2

Napravite salatu za posipanje

Pomešajte sok od limete u činiji sa krastavcem, preostalom ljutom paprikom i mladim lukom i ostavite sa strane.

10:04
Korak 3

Pecite omlet

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri, poprskajte uljem, a zatim sipajte mešavinu za omlet i pržite 3 minuta ili dok ne porumeni. Koristeći lopaticu, okrenite i pecite još 3 minuta da porumeni druga strana. Pokrijte poklopcem od tiganja i pecite 1-2 minuta dok karfiol ne omekša. Pospite salatom od krastavca i mladog luka. Uživajte u omletu na japanski način.

Pročitajte kako se pravi OMLET U TORTILJI SA SIROM I ŠUNKOM: Brzinski doručak od jeftinih sastojaka

BONUS VIDEO

ROBOTE, NAPRAVI MI OMLET! Vaše je samo da izaberete sastojke, a mašina sve ostalo radi sama! (VIDEO) Amtv

StvarUkusa/L.S.