Riba je super predlog kada postite, ali i kada želite malo da se počastite. Ovo je recept iz Patinog kuvara, a nekada se u Jugoslaviji ovako spremao šaran, na crnom luku i sa nanom koja daje pravi šmek jelu. Jugosloveni su obožavali ovaj recept, a vi možete da ga poslužite i na slavskoj trpezi. 

  • Sastojci:
  • 1 kg šarana
  • 3-4 crna luka
  • 1 kašičica slatke paprike  
  • 1/3 šolje pirinča
  • Za zapršku:
  • 3 kašike ulja
  • 1/3 kašike brašna 
  • 1 kašičica slakte paprike 
  • 1 šolja vode 

Priprema:
Ribu očistite, pa je isecite na 6 komada, pa svaki komad malo zasecite i posolite. Propržite sitno seckan luk sa malo slatke paprike. Luk sipajte u tepsije i rasporedite po dnu, pa preko dodajte opran pirinač. Preko poređajte ribu. Ulje zagrejte, pa propržite brašno i slatku papriku i sipajte vodu. Kada krene da ključa sklonite i prelijte preko ribe. Pecite na 180°C dok sva voda ne ispari. Dekorišite nanom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE