Postoji toliko jela koja možete da spremite sa mlevenim mesom, sigurno ste većinu recepata i isprobali, ali da li ste probali da ga ispohujete. Uglavnom se pohovalo belo meso, ali i mleveno je preukusno, pogotovo ako ga napunite sirom. Ljubitelji pikantne hrane će biti oduševljeni ovim receptom, jer se u jelo dodaje i ljuta papričica koju možete da izbacite ako ne volite. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 650 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 jaje
- 1 ljuta papričica
- 100 g + 2 kašike prezli
- 1 veza peršuna
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu ljutu papričicu. U mleveno meso dodajte luk i papričicu, kao i jaje, seckani peršun i dve kašike prezli. Posolite i pobiberite, pa lepo sjedinite. Uzmite meso u raširite ga u šaci, pa stavite veće parče sira. Meso obmotajte oko sira, pa uvaljajte u prezle. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Ispržite u ulju. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus