Postoji toliko jela koja možete da spremite sa mlevenim mesom, sigurno ste većinu recepata i isprobali, ali da li ste probali da ga ispohujete. Uglavnom se pohovalo belo meso, ali i mleveno je preukusno, pogotovo ako ga napunite sirom. Ljubitelji pikantne hrane će biti oduševljeni ovim receptom, jer se u jelo dodaje i ljuta papričica koju možete da izbacite ako ne volite. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 650 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 jaje
- 1 ljuta papričica
- 100 g + 2 kašike prezli
- 1 veza peršuna
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu ljutu papričicu. U mleveno meso dodajte luk i papričicu, kao i jaje, seckani peršun i dve kašike prezli. Posolite i pobiberite, pa lepo sjedinite. Uzmite meso u raširite ga u šaci, pa stavite veće parče sira. Meso obmotajte oko sira, pa uvaljajte u prezle. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Ispržite u ulju. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom