Svinjski kotleti sa jabukama su sočni, plivaju u soku od jabuka i začinjeni su biljem i cimetom. Iako deluje kao obrok iz restorana, pripema se za sat vremena. Možda ćete želeti da napravite i hrskave svinjske kotlete sa komoračem. Evo kako da napravite svinjske kotlete sa jabukama, posute začinima i prezlom!

Sastojci:

  • 250 g svinjskih kotleta
  • 1 kašika ulja
  • 600 g pasiranih jabuka
  • 1 kašika cimeta
  • Mleveni svež peršun, po želji

Za preliv:

  • 700 g prezli
  • 1 supena kašika sušenog peršuna
  • 5 kašika sušenog mlevenog luka
  • 40 g sušenog celera
  • 1 kašičica mlevene majčine dušice
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1/2 kašičice žalfije
  • 1/2 kašičice sušenog majorana
  • 150 ml goveđeg bujona
  • 3 kašike putera
  • Soli po ukusu

Recept za svinjske kotlete sa jabukama

14:34
Korak 1

Pripremite svinjetinu

U velikom tiganju, svinjske kotlete propržite u ulju na srednje jakoj vatri.

14:38
Korak 2

Ispasirajte jabuke

Jabuke ispasirajte i pomešajte ih sa cimetom. Nakon toga, stavite ih na dno vatrostalne posude, a preko njih svinjske kotlete.

14:39
Korak 3

Pomešajte prezle i začine

U velikoj činiji pomešajte prezle sa suvim peršunom, mlevenim lukom, celerom, majčinom dušicom, biberom, žalfijom i majoranom. Prokuvajte bujon i puter. Pomešajte sa suvim sastojcima i ostavite da odstoji.

14:39
Korak 4

Pecite sve zajedno sa svinjskim kotletima

Preliv stavite preko svinjskih kotleta u vatrostalnoj posudi. Pokrijte i pecite na 180° 35 minuta. Otkrijte i pecite još oko 10 minuta duže. Po želji pospite peršunom. Uživajte u svinjskim kotletima sa jabukama!

Pročitajte kako se prave svinjski kotleti sa pireom od pasulja i jabukama

BONUS VIDEO

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

StvarUkusa/L.S.