Svinjski kotleti sa jabukama su sočni, plivaju u soku od jabuka i začinjeni su biljem i cimetom. Iako deluje kao obrok iz restorana, pripema se za sat vremena. Možda ćete želeti da napravite i hrskave svinjske kotlete sa komoračem. Evo kako da napravite svinjske kotlete sa jabukama, posute začinima i prezlom!
Sastojci:
- 250 g svinjskih kotleta
- 1 kašika ulja
- 600 g pasiranih jabuka
- 1 kašika cimeta
- Mleveni svež peršun, po želji
Za preliv:
- 700 g prezli
- 1 supena kašika sušenog peršuna
- 5 kašika sušenog mlevenog luka
- 40 g sušenog celera
- 1 kašičica mlevene majčine dušice
- 1 kašičica crnog bibera
- 1/2 kašičice žalfije
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- 150 ml goveđeg bujona
- 3 kašike putera
- Soli po ukusu
Recept za svinjske kotlete sa jabukama
Pripremite svinjetinu
U velikom tiganju, svinjske kotlete propržite u ulju na srednje jakoj vatri.
Pomešajte prezle i začine
U velikoj činiji pomešajte prezle sa suvim peršunom, mlevenim lukom, celerom, majčinom dušicom, biberom, žalfijom i majoranom. Prokuvajte bujon i puter. Pomešajte sa suvim sastojcima i ostavite da odstoji.
Pecite sve zajedno sa svinjskim kotletima
Preliv stavite preko svinjskih kotleta u vatrostalnoj posudi. Pokrijte i pecite na 180° 35 minuta. Otkrijte i pecite još oko 10 minuta duže. Po želji pospite peršunom. Uživajte u svinjskim kotletima sa jabukama!
Pročitajte kako se prave svinjski kotleti sa pireom od pasulja i jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus