Palačinke svi volimo, bilo da su slatke ili slane kombinacija je bezbroj. Ali ono što je svima zajednučko jeste neodoljiv ukus koji nas tera da uzmemo još.
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 čaše mleka (400 ml)
- 1 čaša vode (200 ml)
- 1 kašičica soli
- 2 kašike šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
- mirođija
- 2,5 čaše brašna (300 grama)
- ulje za prženje
Fil:
- jaje
- tucana paprika
Priprema:
U jednoj vangli pomešajte umućeno jaje pa dodajte mleko, vodu, so, šećer, ulje. Promešajte pa dodajte brašno. Kada i brašno lepo umešate da ne ostane grudvica ubacite mirođiju. Smesu uzimajte kutlačom i pecite palačinke.
Kada okrenete palačinku odozgo razbijte jaje, pospite ljutom tucanom paprikom pa razmažite viljuškom. Nastavite do utroška smese.
Ukoliko želite možete preko svake palačinke razbijati jaje, a i ne morate.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu