Pečeni krompir je prilog koji retko ko odbija, a možete da ga spremite na milion načina. Posle dugog posta, svi su se uželeli jake i masne hrane, pa je božićni ručak prava prilika da napravite gurmanske specijalitete. Donosimo vam sjajan recept za pečeni krompir sa slaninom koji se lako i brzo pravi, a koji se odlično slaže uz svinjsko pečenje. 

Sastojci:

  • 400 g krompira 
  • 1 kašičica suvog belog luka 
  • 1 kašičica suvog peršuna 
  • 150 g slanine 

Recept za pečeni krompir sa slaninom:

17:24
Korak 1

Pripremite krompir

Krompir oljuštite, pa isecite na četvrtine ili veće komade i kuvajte 5 minuta u ključaloj vodi. Zatim ga procedite i stavite u neku posudu da se ohladi. 

17:27
Korak 2

Začinite krompir i urolajte u slaninu

Zatim krompir posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu, suvim peršunom i sve lepo promešajte. Nakon toga svako parče krompira urolajte u slaninu

17:28
Korak 3

Pecite krompir

Poređajte krompir na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pečeni krompir Džejmija Olivera

BONUS VIDEO: 

Krompir Instagram/lara_bojanic

(StvarUkusa/S.B.)