Brza fritata sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom je odlično jelo od jaja za ručak ili večeru. Nije potrebno da isprljate mnogo posuđa i pribora da biste napravili fritatu. Možda će vam pomoći i savet kako se pravi fritata. Klasična fritata je beskrajno prilagodljiva i peče se za samo 8 minuta, tako da je važno propržiti povrće i meso pre dodavanja jaja. Ovo uključuje špargle, šunku, sir i čeri paradajz. Evo kako da napravite brzu fritatu sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom.

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 30 ml mleka
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/8 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 40 g mlevene ljutike
  • 200 g seckane špargle
  • 60 g šunke isečene na kockice
  • 60 g nasečenog čeri paradajza
  • 120 g iseckanog sira, podeljeno
  • 1 kašika seckanog peršuna

Recept za brzu fritatu sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom

12:32
Korak 1

Zagrejte rernu

Za brzu fritatu sa šparglama, vlašcem i čeri paradajzom, ostavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu, u velikoj posudi, pomešajte jaja, mleko, so, biber i muskatni oraščić; umutite dok se dobro ne sjedini i ostavite na stranu.

12:38
Korak 2

Dinstajte špargle

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, špargle i šunku. Dinstajte, mešajući, oko 4 do 6 minuta, ili dok špargle ne postanu svetlo zelene, a vlašac proziran.

12:39
Korak 3

Pržite mešavinu u tiganju

Sipajte mešavinu jaja u tiganj i dodajte oko 3/4 sira; lagano mešajte da se sastojci rasporede. Na vrh stavite narezan čeri paradajz i preostali sir.

12:39
Korak 4

Ubacite u rernu

Nastavite da pržite fritatu na srednjoj vatri oko 1 minut, ili dok spoljna ivica ne izgleda blago stvrdnuta. Prebacite fritatu u rernu i pecite oko 8 do 10 minuta, dok se jaja ne naduvaju i stegnu. Da biste proverili da li je gotovo, napravite mali rez u sredini nožem. Ako tečna mešavina jaja teče u rez, potrebno je još minut ili dva.

12:39
Korak 5

Ohladite i secite

Izvadite tepsiju na rešetku i ostavite da se ohladi 5 minuta pre rezanja i serviranja. Za rezanje, prođite tankom lopaticom ili nožem oko ivice tiganja da biste olabavili fritatu. Narežite i po želji ukrasite svežim seckanim peršunom. Uživajte u brzoj fritati sa lašcem, šparglom i čeri paradajzom!

Pročitajte kako se pravi FRITATA - ZAPEČENA JAJA SA POVRĆEM I SLANINOM

BONUS VIDEO

ROBOTE, NAPRAVI MI OMLET! Vaše je samo da izaberete sastojke, a mašina sve ostalo radi sama! (VIDEO) Amtv

StvarUkusa/L.S.