Brza fritata sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom je odlično jelo od jaja za ručak ili večeru. Nije potrebno da isprljate mnogo posuđa i pribora da biste napravili fritatu. Možda će vam pomoći i savet kako se pravi fritata. Klasična fritata je beskrajno prilagodljiva i peče se za samo 8 minuta, tako da je važno propržiti povrće i meso pre dodavanja jaja. Ovo uključuje špargle, šunku, sir i čeri paradajz. Evo kako da napravite brzu fritatu sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom.
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 30 ml mleka
- 1/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
- 1 kašika maslinovog ulja
- 40 g mlevene ljutike
- 200 g seckane špargle
- 60 g šunke isečene na kockice
- 60 g nasečenog čeri paradajza
- 120 g iseckanog sira, podeljeno
- 1 kašika seckanog peršuna
Recept za brzu fritatu sa vlašcem, šparglom i čeri paradajzom
Zagrejte rernu
Za brzu fritatu sa šparglama, vlašcem i čeri paradajzom, ostavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu, u velikoj posudi, pomešajte jaja, mleko, so, biber i muskatni oraščić; umutite dok se dobro ne sjedini i ostavite na stranu.
Pržite mešavinu u tiganju
Sipajte mešavinu jaja u tiganj i dodajte oko 3/4 sira; lagano mešajte da se sastojci rasporede. Na vrh stavite narezan čeri paradajz i preostali sir.
Ubacite u rernu
Nastavite da pržite fritatu na srednjoj vatri oko 1 minut, ili dok spoljna ivica ne izgleda blago stvrdnuta. Prebacite fritatu u rernu i pecite oko 8 do 10 minuta, dok se jaja ne naduvaju i stegnu. Da biste proverili da li je gotovo, napravite mali rez u sredini nožem. Ako tečna mešavina jaja teče u rez, potrebno je još minut ili dva.
Ohladite i secite
Izvadite tepsiju na rešetku i ostavite da se ohladi 5 minuta pre rezanja i serviranja. Za rezanje, prođite tankom lopaticom ili nožem oko ivice tiganja da biste olabavili fritatu. Narežite i po želji ukrasite svežim seckanim peršunom. Uživajte u brzoj fritati sa lašcem, šparglom i čeri paradajzom!
Pročitajte kako se pravi FRITATA - ZAPEČENA JAJA SA POVRĆEM I SLANINOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom