Italijani su poznati po pravljenju najrazličitijih specijaliteta od testa, kao što su testenina, pica, lazanje, njoke... Svaka domaćica je malo preradila recepte za čuvena jela, ali ipak je originalno najlepše. Poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo, otkriva kako da napravite savršene domaće njoke. Njih možete da pržite ili kuvate, služite kao prilog ili jelo, a odlično se uklapaju i sa umacima. Prave se od krompriovog testa i to za nekih pola sata. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- so
- 2 žumanceta
- 150 g brašna
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga oljuštite i ispasirajte, pa posolite i dodajte žumanca i brašno. Umesite testo, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu. Isecite parče testo, pa ga rolajte dok ne dobijete oblike zmijice. Isecite na manje komade, a prethodno još malo pospite brašnom. Svaku njoku između šaka malo urolajte, pa pritisnite viljuškom i opet lagano urolajte. Kuvajte ih ili pržite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus