Lazanja je pozanti specijalitet italijanske kuhinje. Sa vama smo podelili i originalni recept Đenara Kontalda kako da napravite ovo ukusno jelo, a sada vam donosimo malo drugačiji recept. Napravite lazanju sa krompirom koja je popularna na Instagramu. Sastojci su slični jedino što se testo menja ovim povrćem. Obavezno isprobajte ovaj recept jer je neverovatno ukusan.
Sastojci:
- 500 g krompira
- Za bolonjeze (ragu):
- 45 ml maslinovog ulja
- 25 g putera
- 1 crni luk
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- 150 g slanine
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 200 ml crvenog vina
- 2 kašike paradajz pirea
- 200 ml bujona
- Za bešamel sos:
- 100 g neslanog putera
- 80 g brašna
- 1 l mleka
Recept za lazanje sa krompirom:
Istopite puter, pa dodajte brašno i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kada se smesa zgusne sipajte mleko, a zatim dodajte so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se svi sastojci ne sjedine. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte sitno seckani luk, celer, šargarepu i slaninu, pa dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte meso i dobro propržite. Pojačajte temperaturu, sipajte vino i ostavite da ispari. Razblažite paradajz pire u malo bujona i umešajte u meso. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 2 sata, proveravajući i s vremena na vreme dodajući malo bujona da se sos ne osuši. Isecite krompir na baš tanke kolutove, pa u tepsiju sipajte bolonjez fil u tankom sloju, pa poređajte krompir i sipajte bešamel sos. Ponavaljte dok imate sastojke, a poslednji sloj treba da bude bešamel. Pospite rendanim sirom i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim skinite foliju i zapecite.
Pročitajte i ovo: Lazanje sa povrćem Džejmija Olivera
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus