Nutricionistkinja Maja Astaloš često ističe da je bundeva pravo blago jeseni jer je laka, zdrava i zasitna. Kada se spoji sa integralnim pirinčem, dobija se topla čorba koja prija stomaku i jača organizam. Ovaj recept je jednostavan, a opet pun hranljivih vrednosti koje svako može da uvrsti u svoju kuhinju.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: čorba
Porcije/Količina: 4 osobe
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 20 minuta
Ukupno vreme: oko 30 minuta
Težina: laka
Sastojci:
- 400 g očišćene bundeve
- 80 g integralnog pirinča
- so po ukusu
- oko 0,8 l vode
- iseckan peršunov list po ukusu
- začini po želji (npr. biber, kurkuma, muskantni oraščić)
Priprema:
Pripremite bundevu
Isecite bundevu na krupnije kocke. Stavite je u šerpu, prelijte sa oko 0,8 l vode i kuvajte dok ne omekša.
Skuvajte pirinač
U drugoj posudi skuvajte integralni pirinač prema uputstvu, dok ne omekša.
Napravite čorbu
Kada se bundeva prohladi, izmiksajte je u krem. Dodajte skuvani pirinač i posolite po ukusu. Po želji ubacite još neki začin. Pred serviranje pospite čorbu svežim iseckanim peršunovim listom. Služite toplo.
Bonus video
