Ako ste se odlučili da pravite zimnicu ove godine onda vam predlažemo da obavezno isprobate i bareni kiseli karfiol. Nema mnogo prljanja sudova, ne traje dugo, a ukus se pamti. Biće super posluženje ako slavite slavu, jer je odličan prilog uz pečenje, ali je odličan i kao salata. 

Sastojci:
3 kg karfiola
3 šargarepe
1 veza peršuna
3 čena belog luka
Još: 
2 l vode
1/2 l vinskog sirćeta
5 kašika šećera
3 kašike soli
biber u zrnu 
lovor

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu, sirće, šećer, so, biber u zrnu i lovor. Ostavite da proključa, pa dodajte karfiol koji ste isekli na cvetove. Kada ubacite karfiol, voda neće vriti, pa kad krene ponovo, ostavite povrće još 3-4 minuta. Poređajte karfiol u sterilisane tegle, pa u svaku dodajte seckanu šargarepu, beli luk i peršun. U svaku teglu sipajte tečnost u kojoj se kuvao karfiol i gledajte da ceo bude u tečnosti. Dobro zatvorite. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa čuvajte na hladnom i tamnom mesu.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE