Ako ste se odlučili da pravite zimnicu ove godine onda vam predlažemo da obavezno isprobate i bareni kiseli karfiol. Nema mnogo prljanja sudova, ne traje dugo, a ukus se pamti. Biće super posluženje ako slavite slavu, jer je odličan prilog uz pečenje, ali je odličan i kao salata.
Sastojci:
3 kg karfiola
3 šargarepe
1 veza peršuna
3 čena belog luka
Još:
2 l vode
1/2 l vinskog sirćeta
5 kašika šećera
3 kašike soli
biber u zrnu
lovor
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, sirće, šećer, so, biber u zrnu i lovor. Ostavite da proključa, pa dodajte karfiol koji ste isekli na cvetove. Kada ubacite karfiol, voda neće vriti, pa kad krene ponovo, ostavite povrće još 3-4 minuta. Poređajte karfiol u sterilisane tegle, pa u svaku dodajte seckanu šargarepu, beli luk i peršun. U svaku teglu sipajte tečnost u kojoj se kuvao karfiol i gledajte da ceo bude u tečnosti. Dobro zatvorite. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa čuvajte na hladnom i tamnom mesu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama