Jaje je jedna od bitnijih namirnica i genijalnost jednog obroka sa jajima je nešto što mora biti postignuto, piše Lifehacker.

Evo nekoliko načina pripreme omiljenih prženih jaja.

Meko spremljeno jaje

Zagrejte tiganj na minut, i onda stavite malo putera da se istopi. U to stavite jedno jaje i smanjite toplotu ringle na srednje. Poklopite tiganj na 30 sekundi, i kada vidite da je gotovo,  jaje će s lakoćom samo skliznuti u vaš tanjir. Dodajte malo soli, i uživajte.

Hrskavo, hrskavo

Zagrejte tiganj na veoma jaku temperaturu, stavite maslinovo ulje, pa tek onda dodajte jaje. Kada dodate jaje smanjite toplotu, i tek onda dodajte malo putera, i to samo na belance, i stavite poklopac.

Pogledajte i Kako da ispržite savršeno jaje na oko

Sakrijte žumace belancetom

U tiganj stavite malo putera, razmažite, dodajte jaje, i čim počne da dobija boju lagano ga okrenite. Tako će se belance pripremiti sa svih strana, a sočno žumance će dobiti svoju malenu kuću. Stavite malo soli i bibera na kraju i servirajte obrok.

Kao da je sa mesom

Spremajte jaje na bilo koji do sada navedeni način, ali u masti od spremanja slaninice ili kobasica. Ovo će biti pravi gurmanluk.

U rerni

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte kašiku maslinovog ulja u tiganj, i srednjoj jačini na spremite jaje dok ne vidite da se formira belance. Onda prebacite u rernu i spremajte do kraja, oko tri minuta.

Što više ulja - to bolje

Dodajte standardnoj metodi pripreme ,,jaja na oko'' malo više ulja nego obično. Spremajte sve dok ne vidite da izgleda hrskavo i reš. Dodajte malo soli i bibera, i potpuno se oduševite obrokom! Nećete biti sigurni da li ste vi to napravili jaje na oko ili malu kajganu, međutim čim malo zasečete nožem, vruće i sočno žumance će se izliti iz zlatnog oklopa belanceta.

Pogledajte i Sa čime se najbolje kombinuje jaje na oko

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa