Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.
Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.
Pogledajte i 10 recepata za marinade za krmenadle (VIDEO)
Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.
Recept za marinadu
Sastojci:
-1 šolja vode,
- 3 kašike krupne morske soli
- 1 kašika šećera
- 1 listić lovora
- Nekoliko zrna krupne soli
Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.
Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.
Pogledajte i Kako da pečeno meso uvek bude mekano i sočno
Savet:
U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem