Ako ste kupili veću količinu zelene salate, sačuvajte je na najbolji način jer je najukusnija sveža.
Najpre operite zelenu salatu i polovično je osušite (malo vlage je neophodno kako bi ostala sveža). Razdvojte listove salate poređajte ih na papirni ubrus. Polako i pažljivo urolajte salatu i ubrus, a zatim stavite u plastičnu kesu. Pre nego što zatvorite kesu, potrudite se da izbacite iz nje što više vazduha. Kesu sa salatom stavite u frižider.
Kada poželite svežu salatu, iz urolanog ubrusa izvucite onoliko koliko vam je potrebno, a ostatak možete vratiti u frižider.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem