1. Kukuruzno brašno poparite vrelom vodom da dobijete meku smesu. Ostavite da se ohladi.
2. Stavite u posudu izdrobljen kvasac, šećer i kašiku glatkog brašna, pa sve prelijte s 2 dl mlakog mleka. Pomešajte i pustite da se diže 15 minuta.
3. U velikoj posudi umešajte hladnu kukuruznu smesu, so, margarin, glatko brašno prema potrebi (dvadesetak kašika) i još vode po potrebi. Ako je dobro umešeno, testo će se odvajati od posude. Pustite da se diže oko jedan sat. Povremeno promešajte.
4. Prebacite u podmazan pleh za pečenje. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Proverite hleb i ako je potrebno, nastavite pečenje.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus