1. Umutiti žumanca sa puterom i mlekom, dodati mesavinu brašna, praška za pecivo, mlevene paprike i bibera, sve dobro promešati i mutiti 5 min.
Dodati i iseckane šargarepe, grašak, iseckan luk i peršun kao i umućena belanca.
2. Sve dobro promešati i 30 min na sobnoj temperaturi ostaviti da stoji.
3. Kašikom nakvašenom hladnom vodom uzimati masu i pržiti na ulju s obeju strana do zlatno – žute boje.
4. Rešetkastom kašikom vaditi pržene uštipke, ređati ih na kuhinjski papir da se malo ulje ocedi, a zatim sluziti.
Savet plus: U nedostatku praziluka upotrebiti mladi ili stari srni luk.
Izvor: Pinkradio
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus