Nemojte rizikovati i konzumirati jaja za koja niste sigurni da su sveža. Kako možete da testirate da li su jaja dobra za jelo, a da ih ne razbijete?
1. Stavite jaje u činiju sa vodom
2. Ako jaje leži sa strane, sveže je
3. Ako jaje stoji uspravno, može da se jede, ali najbolje bi bilo što pre ga iskoristiti
4. Ako jaje ispliva na površinu nemojte ga jesti
Kako ovo funkcioniše? Ljuska jajeta jako porozna. Ako kroz nju uđe vazduh u jaje, ono se sve više kvari, a jaje će plutati samo ako je u njega ušao vazduh i tada nije bezbedno za upotrebu.
Pogledajte i Kako da sprečite trovanje hranom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus