Kada učite da spremate kolače počnite sa onim koji se ne peku, jer ćete lakše savladati. Umesto patišpanja koriste se piškote, a fil je od pudinga se lako pravi. Takođe, ni fil sa malinama nije komplikovan. Sve sipajte u kalup i eto jedinstvenog kolača koji možete da poslužite i na slavama ili rođendanima.
Sastojci:
- 150 g piškota
- 250 ml mleka
Za fil:
- 750 ml mleka
- 60 g putera
- 40 g pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g smrznutih malina
- 70 g šećera u prahu
Priprema:
Kalup obložite providnom folijom. Poređajte po dnu i po ivicama piškote koje ste umočili u mleko. U mleko (500 ml) dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Zatim sipajte šećer i puding koji ste rastvorili u mleku (250 ml). Mešajte i kuvajte dok se ne zgusne. Kada se puding prohladi, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve sjedinite mikserom. Maline skuvajte sa prah šećerom. Preko piškota sipajte fil od pudinga, zatim prohlađen fil od malina i drugu polovinu fila od pudinga. Zatvorite piškotama koje ste umočili u mleko i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem