Pored baklavi, tulumbi... još jedna orijentalna poslastica koju svi vole je i kadaif, kod nas poznatiji kao neodoljivi kolač sa rezancima i belim kremom. Kadaif se poput svih orijantalnih poslastica sprema sa slatkim sirupom, a sve je lako, ako imate spremne rezance. Njih možete da pronađete u bolje snabdevenim prodavnicama, ali nemojte da ih menjate rezancima za supu jer su ovi mekši i lakši za upotrebu. Koliko je ovaj kolač sa rezancima popularan govori i to što je ovaj recept na YouTube-u videlo preko 4 miliona ljudi. 

Sastojci: 

  • 500 g rezanaca za kadaif 
  • 3 kašike putera
  • 250 ml vode
  • 180 g šećera
  • Za fil: 
  • 1 l mleka
  • 1/4 šolje brašna
  • 1/2 šolje kukuruznog skroba
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašika putera 
  • 1 kašika ružine vode

Recept za kolač sa rezancima i belim kremom - kadaif: 

Istopite 3 kašike putera, pa dodajte iseckana rezanca za kadaif i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Sve vreme mešajte kako rezanaca ne bi zagorela. Šećer i vodu pomešajte, pa kuvajte dok sirup ne krene da ključa. Sipajte u rezanca i promešajte da se sve lepo sjedini. Polovinu rezanaca stavite u kalup i lepo utisnite. U šerpi pomešajte brašno, skrob, šećer i mleko. Sve lepo sjedinite da nema grudvica, pa kuvajte fil dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter, kao i ružinu vodu i mešajte dok se ne sjedini sa filom. Sipajte fil za kolač preko rezanaca, pa poređajte i preostala rezanca i poravnajte. Ostavite da se kolač ohladi na sobnoj temepraturi i isecite na kocke, pa svaku pospite seckanim pistaćima. 

Pročitajte i ovo: Kadaif sa sirom

Pročitajte i ovo: 

BONUS VIDEO: 

Baunti kolač Instagram/pp__vkusno

Izvor: StvarUkusa