Sastojci:
- 140 g kokosovih pahuljica
- 230 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 150 g mlečne čokolade
- Bela čokolada, otopljena (po potrebi za dekoraciju ili prelivanje)
Priprema:
Ako volite Rafaelo i čokoladu, ove praline će vas oduševiti! Sočne i bogate, prave se lako i bez pečenja. Savršene su za praznike, poklon ili kad vam zatreba slatkiš "na brzinu", ali da izgleda kao iz poslastičarnice.
Otopite mlečnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Uzmite silikonski kalup za praline i pomoću četkice ili kašičice nanesite sloj čokolade po dnu i ivicama svake modlice. Stavite kalup u frižider na 10 minuta da se čokolada stegne.
U međuvremenu, pomešajte kokosove pahuljice i kondenzovano mleko dok ne dobijete gustu, lepljivu smesu. U svaki čokoladni kalup stavite po malo kokos fila, ostavljajući malo mesta na vrhu za završni sloj čokolade. Prelijte svaku pralinu ostatkom otopljene mlečne čokolade da zatvorite punjenje.
Vratite kalup u frižider na još 30 minuta, dok se praline potpuno ne stegnu. Pažljivo ih izvadite iz kalupa i, po želji, ukrasite tankim mlazom otopljene bele čokolade.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini