Sastojci:
Za jagode:
- 200 g jagoda, isečenih na komadiće
- 1 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 110 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 110 ml ulja
- 110 ml jogurta
- 220 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Ovi mafini sa jagodama su savršen spoj sočnog voća i mekanog testa – pravi letnji desert koji miriše na domaću kuhinju i sprema se za tili čas.
Jagode pomešajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate testo.
Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini