Brzinski desert kojim možete da obradujete porodicu posle obilnog ručka. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 180 g brašna
  • 200 g maslaca
  • korice limuna i narandže
  • sok narandže
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakaoa

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna i sve izjednačite. Od smese izdvojite 1/3 testa, pa tu dodajte kakao i promešajte. Tepsiju podmažite maslacem i pospite brašnom. Ređajte po želji svetlo i tamno testo. Pecite na 200°C oko 40 minuta. U činiji iscedite jednu veću narandžu (ukupno 150-200 ml soka) i dodajte malo kore od narandže. Vruć kolač prelijte sa hladnim sokom. Ostavite da upije.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bakinaidekinakuhinja