Brzinski desert kojim možete da obradujete porodicu posle obilnog ručka.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike šećera
- 180 g brašna
- 200 g maslaca
- korice limuna i narandže
- sok narandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna i sve izjednačite. Od smese izdvojite 1/3 testa, pa tu dodajte kakao i promešajte. Tepsiju podmažite maslacem i pospite brašnom. Ređajte po želji svetlo i tamno testo. Pecite na 200°C oko 40 minuta. U činiji iscedite jednu veću narandžu (ukupno 150-200 ml soka) i dodajte malo kore od narandže. Vruć kolač prelijte sa hladnim sokom. Ostavite da upije.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem