Brzinski desert kojim možete da obradujete porodicu posle obilnog ručka.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike šećera
- 180 g brašna
- 200 g maslaca
- korice limuna i narandže
- sok narandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna i sve izjednačite. Od smese izdvojite 1/3 testa, pa tu dodajte kakao i promešajte. Tepsiju podmažite maslacem i pospite brašnom. Ređajte po želji svetlo i tamno testo. Pecite na 200°C oko 40 minuta. U činiji iscedite jednu veću narandžu (ukupno 150-200 ml soka) i dodajte malo kore od narandže. Vruć kolač prelijte sa hladnim sokom. Ostavite da upije.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus