Sastojci:

Za patišpanj:

  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 90 g putera
  • prstohvat soli
  • 2 žumanca
  • 40 g šećera

Za sloj sa jabukama:

  • 500 g jabuka
  • 40 g šećera
  • 4-5 kašika soka od limuna

Za krem sufle:

  • 2 belanca
  • 40 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 400 g jogurta
  • 30 g kukuruznog skroba

Recept za kolač sa jabukama i jogurtom:

Kako biste napravili ovaj kolač, za testo pomešajte brašno, prašak za pecivo, puter, prstohvat soli, žumanca i 40 g šećera dok ne dobijete glatko testo. Utisnite u kalup za pitu prečnika 20 cm, ili u četvrtasti kalup. Za sloj od jabuka naseckajte jabuke i pomešajte ih sa 40 g šećera i limunovim sokom. Ređajte ih na testo.

Pecite na 170°C 40-45 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Za krem umutite 2 belanca sa 40 g šećera i vanilinim šećerom, dok se ne stvore čvrsti sneg. Pomešajte jogurt sa kukuruznim skrobom i lagano umešajte umućen sneg od belanaca. Pečeni kolač od jabuka premažite kremom za sufle. Ohladite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni čokoladni kolač sa višnjama.

Pročitajte kako se pravi troslojni posni kolač

BONUS VIDEO

Instagram/dilettasecco Recept za kolač od grčkog jogurta sa aromom limuna

StvarUkusa