Sastojci:
- 340 g putera, omekšanog
- 230 g krem sira, omekšanog
- 450 g šećera
- 6 velikih jaja sobne temperature
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 360 g brašna
- ½ kašičice soli
- šećer u prahu za posipanje
Recept za jednostavan kolač sa krem sirom:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 160°C. U velikoj posudi, mikserom mutite puter na srednjoj brzini dok ne postane penast, oko 2 minuta. Zatim dodajte krem sir. Mutite dok se dobro ne sjedini, oko 1 minut. Dodajte šećer i mutite smesu oko 2 minuta, dok ne postane penasta i veoma glatka.
Dok mutite na srednje niskoj brzini, dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći između svakog dodavanja. Dodajte vanilin ekstrakt i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte brašno i so. Mešajte na maloj brzini samo dok se ne sjedini. Dobro poprskajte kalup za koh uljem. Ravnomerno rasporedite testo po kalupu i poravnajte vrh da biste stvorili ravnomerni sloj.
Pecite 75 do 80 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u plehu 10 minuta, zatim ga prebacite na rešetku. Ostavite da se potpuno ohladi. Lagano pospite šećerom u prahu i servirajte ga sa svežim bobičastim voćem i šlagom. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji kolač sa kiselom pavlakom i čokoladnim keksom, koji se ne peče.
Pročitajte kako se pravi jednostavni karamel kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem