Kada vam se jede nešto slatko, a u kuću su vam ostale prezrele banane, nema boljeg načina da ih iskoristite nego da napravite ukusni banana hleb. Još ako mu dodate sveže maline užitak je zagarantovan. Recept je vrlo jednostavan, nema čekanja da testo naraste, a uspeće i onima koji nemaju previše iskustva u kuvanju. Banana hleb sa malinama biće mekan i vazdušast, a odličan je za sladak doručak ili predah uz šoljicu kafe.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 150 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 banane
- 180 g malina
- 70 ml ulja
- 1 belance
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte dve izgnječene banane, ulje, belance koje ste ulupali da bude penasto i vanilu, pa sve dobro izmešajte. Lagano umešajte polovinu malina. Smesu sipajte u kalup za hleb, koji ste podmazali uljem, a ostatak malina pospite odozgo, pa lagano ugurajte u smesu. Preostalu bananu isecite po dužini, pa je stavit preko testa. Pecite oko 45 minuta. Kada je banana hleb gotov, izvadite ga iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Secite na kriške i služite sa voćem ili prelivima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus