Već smo pisali kako da napravite hleb kod kuće, a da bude ukusniji od onog kupljenog u pekari. Danas vam donosimo još jedan super recept. U pitanju je sladak hleb sa čokoladom koji će obožavati i deca, a koji se lako pravi. Za vikend obradujte ukućane preukusnim slatkim hlebom uz koji vam ništa više nije potrebno, a ako baš želite možete da služite sa voćem.
Sastojci:
- 160 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 280 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera
- 50 g čokoladnih dugmića
- 1 kašika meda
- 1 kašika vode
Recept za čokoladni hleb:
U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sve lepo promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 20 minuta. Zatim dodajte puter sobne temperature i mesite testo sve dok se ne sjedini sa puterom. Zatim malo rukama raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo i ponovo ga umesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još pola sata. Podelite na 3 jednaka dela, pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, a onda urolajte. Tako uradite i sa preostala 2 testa. Poređajte u užu tepsiju i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 25 minuta. Premažite vodom koju ste pomešali sa medom koji ste istopili.
Pročitajte i ovo: Slatki hleb u obliku saća
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus