Ovaj jednostavan recept za paradajz može da se upotrebljava tokom zime za spremanje svih mogućih vrsta jela. Lepo se slaže uz sos sa mlevenim mesom za musaku ili pastu. Možete napraviti i paradajz čorbu, ili ga koristit kao preliv uz meso. Priprema se bez konzervansa pa nećete imati bojazan ni da ga date deci, a evo i kako da napravite slatko od čeri paradajza.

Sastojci:

  • 3.5 kg paradajza
  • svež bosiljak i peršun
  • so

Priprema:

Paradajz dobro oprati i staviti da se kuva. Kada ispuca kožica izvaditi ga iz šerpe da se hladi. Kada se prohladi oljuštiti koru, odseći vrh (zeleni deo) i iseći na polovine ili četvrtine, a manje plodove ostaviti cele. Kada je sve očišćeno posoliti po ukusu. Puniti tegle pa ređati i peršun i bosiljak onoliko koliko volite. Napuniti tegle do vrha i ako je potrebno dodati malo tečnosti u kojoj se kuvao paradajz. Zatvorite tegle i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Izvor: Brzi recepti i saveti