Ovaj jednostavan recept za paradajz može da se upotrebljava tokom zime za spremanje svih mogućih vrsta jela. Lepo se slaže uz sos sa mlevenim mesom za musaku ili pastu. Možete napraviti i paradajz čorbu, ili ga koristit kao preliv uz meso. Priprema se bez konzervansa pa nećete imati bojazan ni da ga date deci, a evo i kako da napravite slatko od čeri paradajza.
Sastojci:
- 3.5 kg paradajza
- svež bosiljak i peršun
- so
Priprema:
Paradajz dobro oprati i staviti da se kuva. Kada ispuca kožica izvaditi ga iz šerpe da se hladi. Kada se prohladi oljuštiti koru, odseći vrh (zeleni deo) i iseći na polovine ili četvrtine, a manje plodove ostaviti cele. Kada je sve očišćeno posoliti po ukusu. Puniti tegle pa ređati i peršun i bosiljak onoliko koliko volite. Napuniti tegle do vrha i ako je potrebno dodati malo tečnosti u kojoj se kuvao paradajz. Zatvorite tegle i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Izvor: Brzi recepti i saveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus