Ovo je odlična ideja za večeru koja će uspeti i neiskusnim domaćicama. Ako želite da iznenadite svoju porodicu odličnom pitom koju ste same zamesile, onda probajte ovu jer sigurno uspeva. Brzinski zamesite testo i nafilujte sirom. Isecite parčiće po vašoj želji i pecite pola sata. Ostaće vam i sutradan, pa možete za doručak da poslužite sa čašom jogurta

Savremene domaćice retko koriste mast kao dodatak testu, ali ovaj sastojak daje savršen ukus svakom pecivu. 

Sastojci:

  • 300 ml mlakog mleka
  • kvasac (moze i sveži i suvi)
  • 1 kašičica šećera
  • 600 g brašna 
  • 60 g svinjske masti (možete koristiti i margarin ili puter) 
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 200 g sitnog sira 
  • 2 jajeta 

Za premazivanje:

  • 1 jaje 
  • istoljeni margarin 

Priprema:

U mlako mleko dodajte kvasac i šećer, promešajte i ostavite 15 minuta da nadođe. Zatim dodajte brašno, so i mast. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Testo razvucite, pa premažite sirom koji ste sjedinili sa jajima. Isecite na 3 dela i svaki urolajte. Zatim isecite parčiće po želji i umočite svaki u istopljeni margarin. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Na kraju premažite umućenim jajetom i pecite na 180°C nekih 30 minuta. 

Izvor: brzireceptiisaveti