Ovo je odlična ideja za večeru koja će uspeti i neiskusnim domaćicama. Ako želite da iznenadite svoju porodicu odličnom pitom koju ste same zamesile, onda probajte ovu jer sigurno uspeva. Brzinski zamesite testo i nafilujte sirom. Isecite parčiće po vašoj želji i pecite pola sata. Ostaće vam i sutradan, pa možete za doručak da poslužite sa čašom jogurta.
Savremene domaćice retko koriste mast kao dodatak testu, ali ovaj sastojak daje savršen ukus svakom pecivu.
Sastojci:
- 300 ml mlakog mleka
- kvasac (moze i sveži i suvi)
- 1 kašičica šećera
- 600 g brašna
- 60 g svinjske masti (možete koristiti i margarin ili puter)
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 200 g sitnog sira
- 2 jajeta
Za premazivanje:
- 1 jaje
- istoljeni margarin
Priprema:
U mlako mleko dodajte kvasac i šećer, promešajte i ostavite 15 minuta da nadođe. Zatim dodajte brašno, so i mast. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Testo razvucite, pa premažite sirom koji ste sjedinili sa jajima. Isecite na 3 dela i svaki urolajte. Zatim isecite parčiće po želji i umočite svaki u istopljeni margarin. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Na kraju premažite umućenim jajetom i pecite na 180°C nekih 30 minuta.
Izvor: brzireceptiisaveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem