Sastojci:
- 6 kora za pitu
- 6 srednjih jabuka, rendanih
- 4 kašike otopljenog putera
- 60 g šećera
- 1/4 kašičice cimeta
Za šećerni sirup:
- sok od jabuka plus 375 ml vode
- 120 g šećera
Recept za pitu sa jabukama prelivenu sirupom:
Kako biste napravili ovu pitu, prvo oljušite jauke, pa ih izrendajte na krupno rende. Ubacite u činiju i dodajte pripremljeni šećer i cimet. Jabuke će pustiti malo soka, koji ćete da odvojite za pripremu sirupa. Prelijte ih sa malo limunovog soka, kako ne bi pocrnele.
Premažite prvu koru testa sa otopljenim puterom. Nakon što premažete koru, odozgo stavite sledeću koru, pa premažite i nju puterom. Zatim duž jedne ivice kora poređajte polovinu rendanih jabuka i urolajte testo. Tepsiju premažite otopljenim puterom, pa urolano testo icecite na komadiće i ređajte u tepsiju. Ponovite isti postupak sa preostalim korama i jabukama, pa poređajte u tepsiju.
Premažite površinu pite otopljenim puterom, a zatim ubacite u rernu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata. Izvadite iz rerne da se prohladi, a u međuvremenu pomešajte sastojke za sirup i kuvajte ga oko 15 minuta. Prelijte preko pite od jabuka. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najukusniju pitu sa šumskim voćem.
Pročitajte kako se pravi beze pita sa limunom koja se topi u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
