Nikad nije bilo lakše napraviti pitu. Nema ređanja i razvlačenja kora, samo gotovo lisnato testo. Fil napravite po svom ukusu, možete staviti, kačkavalj, šunku, paprike, kuvana jaja, majonez, pavlaku. Tako fil može da liči na rusku ili mimoza salatu. Vi odaberite onu koja vam je draža.
Sastojci:
- 1 kg gotovog lisnatog testa (2 kore)
- 2 crvene paprike
- 100 g rendanog sira
- 100 g krem sira
- 200 g šunke
- 1 jaje
tepsija/ kalup prečnika 25 cm
Priprema:
Lisnato testo izbockajte viljuškom. Najbolje bi bilo da bude okruglo, ali može i četvrtasto. Jednu koru stavite u tepsiju koja je obložena papirom za pečenje. Papriku i šunku iseckajte na sitne kockice, a sir izrendajte. Sve pomešajte u jednoj činiji sa krem sirom. Zatim tu smesu stavite preko lisnate kore, utapkajte da bude ravnomerno. Prekrijte drugim delom testa, premažite ga jajetom i pecite na 180 stepeni 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus