Krompir kao prilog spada u najpopularnije i najomiljenije, a sada ga možete jesti i kao glavno jelo. Prvo ga skuvajte, pa ga kratko propržite sa raznovrsnim povrćem i eto obroka kojem niko neće moći da odoli. Obogatite letnju trpezu i ovim jelo koje možete da poslužite uz meso ako vam je ovo malo. 

Sastojci:

  • 14 malih krompira
  • 1 crni/ljubičasti luk
  • 1 paprika
  • 2 čena belog luka
  • parče ljute papričice
  • 150 g spanaća
  • parmezan po ukusu
  • peršun

Priprema:

U tiganju zagrejte malo ulja i puter, pa dodajte spljeskani beli luk i parče ljute papričice. Kratko propžite, pa izvadite i dodajte crni luk isečen na rebarca. Kada se proprži dodajte seckanu papriku, a nakon nekog vremena i krompir. Posle par minuta dodajte spanać, a onda parmezan i promešajte. Pospite seckanim peršunom i pržite još 2-3 minuta. Ako želite prelijte maslinovim uljem. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE