Mafini od belanaca i spanaća se prave sa povrćem poput pečene crvene paprike, mladog luka i kačkavalja. Kisela pavlaka im daje punoću i povezuje sve sastojke. Možda ćete želeti da napravite i mekane mafine sa sirom i jogurtom. Evo kako da napravite mafine od blencate i spanaća!
Sastojci:
- Ulje
- 12 velikih belanaca
- 30 g kisele pavlake
- 250 g seckanog bebi spanaća
- 60 g pečene crvene paprike isečene na kockice, dobro oceđene
- 2 srednja mlada luka, tanko narezana
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 1/2 kašičice mešavine suvih začina
- 40 g sitno rendanog kačkavalja
Recept za mafine od belanceta i spanaća
Zagrejte rernu
Za mafine od belanaca i spanaća pleh za mafine obložite korpicama i lagano nauljite. Postavite rešetku u centar rerne i zagrejte na 180 C. Dodajte belanca i pavlaku u srednju činiju. Umutite ih zajedno da se sjedine.
Pecite mafine
Pecite dok mafini ne porastu, sir se ne otopi, a nož ili čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja. Uživajte u mafinima od belanca i spanaća!
Pročitajte kako da napravite Mini mafine sa jajima i brokolijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus