Salata od prosa je ne samo zdrava zbog činjenice da sadrži cela zrna i raznovrsno povrće, već i vrlo posebnog ukusa zbog začina koji se dodaju. Isprobajte i hrskavu salatu od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom. Za salatu od prosa biće vam potrebno samo pola sata, uz kuvanje samog prosa. Možete da je jedete kao obrok salatu, ili kao prilog uz glavno jelo. Pogledajte kako se pravi:

Sastojci:

  • 250 g prosa
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika garam masale
  • 1 kašika kurkume
  • 1 srednji patlidžan iseckan
  • 1 crvena paprika sitno iseckana na kockice
  • 400 g leblebija
  • 60 g suvog grožđa
  • 125 g rukole
  • 30 g pekan oraha iseckanih
  • Soli po ukusu
  • Crni biber po ukusu

Recept za salatu od prosa:

13:43
Korak 1

Skuvajte proso:

Za početak pripreme salate od prosa, prvo dobro skuvajte proso. U međuvremenu, pomešajte ulje, garam masalu i kurkumu u maloj tegli ili staklenoj činijici. Polovinom te mase prelijte povrće i začinite prstohvatom soli.

13:49
Korak 2

Pecite povrće:

Zagrejte rernu na 220° C. Raširite povrće na tepsiju i pecite 20 minuta, na pola pečenja (10 minuta) okrenite tepsiju. Pomešajte proso, pečeno povrće, leblebije, suvo grožđe, rukolu i pekan orahe u velikoj činiji. Prelijte preostali dresing i dobro promešajte salatu od prosa. Začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte u salati od prosa!

Saznajte kako se pravi OBROK SALATA SA SVINJETINOM, KUPUSOM I SUSAMOM

BONUS VIDEO:

Kineska salata od krastavca Intstagram/healthfitnessguide_

StvarUkusa/L.S.