Salata od prosa je ne samo zdrava zbog činjenice da sadrži cela zrna i raznovrsno povrće, već i vrlo posebnog ukusa zbog začina koji se dodaju. Isprobajte i hrskavu salatu od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom. Za salatu od prosa biće vam potrebno samo pola sata, uz kuvanje samog prosa. Možete da je jedete kao obrok salatu, ili kao prilog uz glavno jelo. Pogledajte kako se pravi:
Sastojci:
- 250 g prosa
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika garam masale
- 1 kašika kurkume
- 1 srednji patlidžan iseckan
- 1 crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 400 g leblebija
- 60 g suvog grožđa
- 125 g rukole
- 30 g pekan oraha iseckanih
- Soli po ukusu
- Crni biber po ukusu
Recept za salatu od prosa:
Skuvajte proso:
Za početak pripreme salate od prosa, prvo dobro skuvajte proso. U međuvremenu, pomešajte ulje, garam masalu i kurkumu u maloj tegli ili staklenoj činijici. Polovinom te mase prelijte povrće i začinite prstohvatom soli.
Pecite povrće:
Zagrejte rernu na 220° C. Raširite povrće na tepsiju i pecite 20 minuta, na pola pečenja (10 minuta) okrenite tepsiju. Pomešajte proso, pečeno povrće, leblebije, suvo grožđe, rukolu i pekan orahe u velikoj činiji. Prelijte preostali dresing i dobro promešajte salatu od prosa. Začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte u salati od prosa!
Saznajte kako se pravi OBROK SALATA SA SVINJETINOM, KUPUSOM I SUSAMOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno