Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 350 g kopriva
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 1 krompir oljušten i isečen na kockice
- 2 praziluka isečena na kockice
- 1 mali crni luk isečen na kockice
- 3 kašike putera
- 200 g celera isečenog na kockice
- so i biber po ukusu
Za ukrašavanje:
- malo pavlake
- seckana mirođija
Recept za krem čorbu od kopriva:
Krem čorbu napravite tako što ćete da operete koprive hladnom vodom, a zatim ih osušite. Skuvajte koprive na pari, dok ne usahnu, oko dva minuta, pa ih nakon toga ohladite. Ocedite ih od viška vode, sitno iseckajte i stavite na stranu.
Odvojite šaku koprive i sitno iseckajte, pa ostavite na stranu kako biste dodali nakon što završite čorbu. Celer, krompir, crni luk i praziluk dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta. Dodajte pileći bujon i stavite mešavinu da provri. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša, oko 15 minuta.
Dodajte koprive i izmiksirajte čorbu blenderom. Pasiranu čorbu sipajte u šerpu. Ohladite u sudoperi sa hladnom vodom. Dodajte ostatak sitno iseckane, odvojene koprive nazad u čorbu, kao ukras. Na kraju umutite pavlakuza kuvanje.
Servirajte ukrašeno kiselom pavlakom i mirođijom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i aromatičnu krem čorbu od karfiola i kupusa.
Pročitajte kako se pravi bogata čorba sa sočivom i povrćem za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.