Sastojci:

  • 12 kg crvenih paprika, sitn naseckanih
  • 3 kg plavog patlidžana, isečenog na ploške
  • 13 kašika soli
  • 10 kašika šećera
  • 3,5 l vode
  • 350 ml sirćeta
  • 400 ml ulja
  • 1 konzervans

Recept za ajvar od barenih paprika:

Kako biste napravili ajvar, prvo u šerpu sipajte vodu, so, šećer, sirće i 100 ml ulja i pustite da proključa. Kada proključa ubacite sitno seckanu papriku i patlidžan isečen na ploške u šerpu i kuvajte.

Kada se prohladi sameljite u mašini za meso. Smesu ispržite na 300 ml ulja, uz dodatak belog luka i ljute paprike. Dok je još vruće sipajte u sterilisane tegle i zatvorite ih. Zavijte ih u krpe, dok se ne ohladi. Možda ćete želeti da napravite i domaći srpski ajvar sa patlidžanom.

Pročitajte i kako da napravite brzi i laki ajvar

BONUS VIDEO

CENA TEGLE SKAČE NA 1.000 DINARA! Paprike bezobrazno skupe, a evo kako da napravite PRAVI AJVAR Kurir televizija

StvarUkusa